27
Jan
11

Jan Klaassen

Vanmiddag heb ik verkleed als Jan Klaassen een kinderfeestje geleid in “de Werkplaats van Jan Klaassen”.  De jarige was Fleur die vandaag 5 jaar werd. Het kinderfeestje was heel geslaagd.
Deze Werkplaats van Jan Klaassen is een poppenkastpoppenmuseum in Tilburg, gevestigd in verpleegtehuis De Hazelaar. In het museum zijn bijna 4000 poppenkastpoppen te bewonderen verzameld door het echtpaar van Boxel. Sommige poppen zo lelijk dat je er tranen van in je ogen krijgt, maar sommige ook zo ontroerend mooi, dat je er ook tranen van in je ogen krijgt. Het museum is, buiten de kinderfeestjes die er georganiseerd worden, voor publiek geopend op dinsdag- en zondagmiddag.

Pas toen Hannah bij thuiskomst zei: “Wat zie jij er vreemd uit”, realiseerde ik me dat ik met mijn rood geschminkte Jan Klaassen koontjes nog een paar boodschappen had gedaan onderweg 🙂


2 Responses to “Jan Klaassen”


 1. 1 J Larooy May 11th, 2015 at 4:53 pm

  Marlaine, doet u dit nog steeds? Wij zoeken nl iemand die op de werkplaats van jan klaassen kan spelen….

 2. 2 Marlaine Verhelst May 12th, 2015 at 10:15 am

  Hallo Joyce
  Helaas doe ik dit niet meer en ik geloof ook niet dat deze Jan Klaassen nog bestaat.
  Met vriendelijke groeten,
  Marlaine Verhelst

Leave a Reply
memberships