Kleisoorten

DABIDA-dag 2008

By februari 17, 2008 maart 9th, 2020 No Comments

Met de DABIDA-dag van 6 april in zicht zou het fijn zijn om nog een nieuwe pop af te krijgen. Ik heb niet echt een vast idee. Zoals collega Gerrit pleegt te zeggen: ‘kww’ (‘kieken wat ‘t wordt’). In ieder geval ben ik met boetseren begonnen in een voor mij nieuwe klei: Flax Paperclay. Het is een porseleinklei die gebakken moet worden en waar een papiervezel door heen zit gemengd. Het valt me in eerste instantie niet mee. Ik vind de klei plakkerig en moeilijk glad te boetseren. Hij is ook gauw pap als je wat meer water gebruikt en een van de goede eigenschappen van natuurklei, het egaal verspreiden van vocht door het werkstuk, vind ik hierbij veel minder. Het werkt heel anders dan de porseleinklei die ik gewend ben en ook heel anders dan zelfhardende Paperclay. Heeft iemand nog tips?

polle

Author polle

More posts by polle

Leave a Reply