Boeken

Door de jaren heen is Marlaine’s werk in veel internationale boeken over poppenkunst vertegenwoordigd. Ook heeft ze zelf boeken geschreven: “Fantastische Sprookjespoppen” en “Poppen en Beesten”. Zie hieronder de boeken die verkrijgbaar zijn.

Poppen & Beesten
Marlaine Verhelst presents:

Poppen & Beesten

[add]

"Een goed gemaakt en prachtig gefotografeerd boek dat voor mij een handleiding is om problemen op te lossen die ik ondervind bij het maken van mijn eigen figuren."

Amazon.com 5 star reviewer
Koop boek via contactpagina
Svetlana Pchelnikova presenteert

DABIDA Day 10 years

Boek over de leden van DABIDA (Dutch and Belgian Institute of Doll Artists), hun vrienden, activiteiten en hun gevoel voor schoonheid. Veel prachtige foto’s van het werk van de DABIDA leden en tevens van veel poppenkunstenaars uit West- en Oost Europa. Hard cover, full colour, 304 blz. Engelstalig.

Prijs: €35 plus verzendkosten (Nederland vanaf €6,75; Buitenland vanaf €9,30

Koopboek via contactpagina
NIADA book
The National Institute of American Doll Artists NIADA presenteert:

NIADA Art Dolls - rich traditions, new ideas

Dit unieke hardcover boek laat het werk zien van internationale kunstenaars die poppen en handgemaakte figuren gekozen hebben als hun expressiemiddel. Het Nationale Instituut van Amerikaanse Doll Artists (NIADA), een organisatie die hoge artistieke eisen stelt aan het niveau van de leden, presenteert het werk van 160 internationale poppenkunstenaars die sinds de oprichting in 1963 geaccepteerd zijn. Een indrukwekkende presentatie van meer dan 625 werken toont de veranderde richting van de poppenkunst van de traditionele realistische stijl tot aan de figuratieve kunst van vandaag.

Verschillende van Marlaine’s werken staan in dit prachtige boek. Het is een must have voor iedereen die interesse heeft in poppenkunst.

Prijs: €59,50 plus verzendkosten €6,50 (Nederland), €13,00 (Europa)

Koop boek via contactpagina