Kleisoorten

Porselein

By juni 5, 2009 juli 5th, 2020 No Comments

Nu mijn oven weer gemaakt is kan ik ook weer wat meer boetseren. De Flax Paperclay porseleinklei die Jonne Lanjouw voor mij had meegebracht bevalt me toch niet echt goed. Ik kan me wel voorstellen dat het voor bepaalde toepassingen heel fijne klei is. Ongebakken is hij veel sterker dan normale porseleinklei. Er zitten papiervezeltjes doorheen gemengd en dat maakt hem sterk. Maar dat is ook meteen het nadeel. Dat papier brandt er tijdens het bakken uit en dan blijft er een ruw oppervlak over, hoe glad ik ook probeer te werken. En dat vind ik voor poppen niet mooi. Weer terug dus naar de normale porseleinklei. Deze koop je als een grote blok (een brood) bij een speciaalzaak voor pottenbakkersmaterialen, zoals bijvoorbeeld Silex in Den Bosch, waar ze mij ook enorm goed geholpen hebben toen ik de problemen met mijn oven had.

 

polle

Author polle

More posts by polle

Leave a Reply