Cursussen

Projekt Schotland

By december 31, 2009 maart 9th, 2020 No Comments

pop van rosie
Mijn nieuwe schotse vriendin Stephanie Lightbown had me gevraagd om mee te werken aan een projekt waar haar studenten op de Kilmarnock Academy (in de buurt van Glasgow) mee bezig waren. De studenten hadden een gedicht of een tekst uit een boek gekozen als inspiratiebron voor een poppenprojekt voor het vak kunst. Eerder dit schooljaar hadden ze al hard gewerkt aan indrukwekkende inspiratieborden. Daarna hadden ze verschillende lessen besteed aan hele reeksen proeven op het gebied van vorm, kleur en techniek als onderzoek naar de vorm die hun pop moest gaan krijgen. Ik heb me alleen bemoeid met het boetseergedeelte en de beschildering daarvan.

groep schotlandDe gekozen onderwerpen waren oa: Engel-Duivel, Icarus, Luilekkerland, en Neptunes/Zeegod.
Het was heel leuk en interessant om bij een dergelijk projekt betrokken te raken. Het was werkelijk fantastisch wat deze 16- 17 jarige meisjes onder leiding van hun docent Stephanie presteerden en ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke resultaten. Als ik de foto’s daarvan ontvangen heb zal ik ze zeker via mijn website laten zien.
Op de foto’s zie je Rosie’s Engel-Duivel werkstuk in wording en de groep meisjes met hun geboetseerde onderdelen in de sneeuw.

polle

Author polle

More posts by polle

Leave a Reply