Algemeen

De buurt-uil

By januari 6, 2011 maart 9th, 2020 No Comments

Ik woon in Tilburg in een woonwijk uit de jaren dertig, huizen met erkers en kastanjebomen. Sinds een tijd woont er een uil in de buurt. Hij begint rond de schemering geluid te maken, eerst aan de achterkant van ons huis, waar wat flinke bomen staan, en dan voor in de straat waar hij de hele nacht door te horen is. Ik heb hem een keer gezien, vanuit het keukenraam. Helemaal zielig voor de uil dat er met oud en nieuw zoveel vuurwerk af werd gestoken. Vond hij vast niet leuk.

Buurman Piet, die verstand van vogels heeft zegt zelfs dat het een mannetje EN een vrouwtje zijn.

Ik vind het wel leuk, zo’n buurt-uil, net als de eekhoorntjes die vooral in de herfst door de tuin rennen.

polle

Author polle

More posts by polle

Leave a Reply