Welkom op mijn blog! Kijk rustig rond op mijn site en als je opmerkingen of vragen hebt, hoor ik het graag, Marlaine -> Meer ...
17
Mar

DABIDA Dag 2019

DABIDA Dag 2019 wordt een beetje anders dan voorgaande jaren. Helaas konden we niet nog een keer gebruik maken van dat prachtige Kruithuis in Den Bosch. Nu staan we met zijn allen in galerie De Ruimte in Geldrop. Ook heel bijzonder natuurlijk. We hopen daar op 14 april heel veel mensen te kunnen begroeten. En kun je op 14 april niet, dan is de expositie (zonder de DABIDA leden) ook op 12 en 13 april open voor publiek.

31
Dec

Gelukkig Nieuwjaar!

Ook voor jou: heel veel goeds gewenst voor het nieuwe jaar!

16
Sep

poppen voor Riga

Speciaal voor het Europese professionele poppenkunstfestival in Riga heb ik een serie nieuwe poppen gemaakt. Het thema van het Festival is voor dit jaar: een verhaal over een sprookje. Een beetje een cryptische titel maar bij sprookjes denk ik meteen aan prinsen en prinsessen dus maakte ik een prins op een paard (met een tutu aan) en twee prinsesjes. En o ja, ook een achtergrond erbij met toeschouwers. Mijn poppen zijn niet gebaseerd op een bestaand sprookje. Iedereen mag het sprookje erbij zelf verzinnen.

 

16
Sep

Expositie in Riga

 

Komende week wordt in Riga, Letland alweer voor de vijfde keer een Europees professioneel poppenkunstfestival gehouden. Deze bijzondere expositie wordt samengesteld door Inara Liepa. Zij brengt prachtige poppenkunst samen gecombineerd met andere kunstvormen zoals muziek en theater.
En ik mag meedoen! De vierde keer is het voor mij en ik heb er heel veel zin in.

22
Mar

Poppen maken in Athene

In oktober 2018 ga ik weer naar Athene om cursussen poppen maken te geven. Waarom ga je niet mee? Het weer is er heerlijk in die tijd van het jaar en Marianna Kontoe, die de cursussen organiseert spreekt uitstekend Nederlands.  Het programma bestaat uit een vijfdaagse cursus Marionet Maken en/of een tweedaagse cursus Gezichtsuitdrukkingen boetseren. We werken met Darwi zelfhardende klei.
Voor info en aanmelding: www.academy.powertex.gr

22
Mar

DABIDA Dag 2018

 

De DABIDA Dag 2018 wordt gehouden in de prachtige locatie Het Kruithuis in Den Bosch.
Entree bedraagt Euro 3,50
meer informatie: http://dabida.eu/Events_NL.php
Tot ziens in Den Bosch!

10
Mar

Mijn shampoo

Zonder waarschuwing vooraf is de verpakking van mijn favoriete shampoo ineens helemaal anders. Zie hier onder. De fles ziet er niet alleen ineens anders uit, maar is ook groter en duurder geworden. Maar wat er in zit lijkt gelukkig niet veranderd te zijn. Aanvankelijk was ik blij dat ik mijn shampoo terug had gevonden en enthousiast ging ik het etiket lezen: “und Himbeer-Duft”. Himbeer-Duft? Dat betekent toch aardbeiengeur? Ieeeeeeeek. Ik houd absoluut niet van synthetische fruitgeurtjes. En ineens vond ik mijn shampoo, waarvan ik de geur altijd lekker had gevonden, STINKEN.

26
Feb

Prachtige poppententoonstelling in Amsterdam

Op 8 en 9 april wordt er in de Zuiderkerk in Amsterdam voor de tweede keer een grote poppententoonstelling gehouden waar je echt poppenkunst op hoog niveau kunt zien. Onderdeel van deze tentoonstelling is het elfjarig bestaan van DABIDA. De pop op de foto is van DABIDA lid Ana Salvador.

26
Feb

Pop in de maak

Carnavalsvakantie dus tijd om aan poppen te werken. Dat doe ik liever dan carnaval vieren. Deze pop zit al helemaal in mijn hoofd. Nu nog afwachten of het er ook uit komt. De beschildering is waterverf over porselein.

 

23
Jan

hoofdjes, handjes en voetjes

Hoofdjes, handjes en voetjes klaar om de oven in te gaan. De porseleinklei krimpt twee keer: deze lichaamsdelen zijn tijdens het drogen al gekrompen, en tijdens het bakken krimpen ze nog meer.

In totaal ongeveer 15 %.

memberships