DABIDA

Brian en Wendy Froud bij DABIDA (5 april 2009)

By december 13, 2008 juni 21st, 2020 No Comments

Goed nieuws! Brian Froud en zijn vrouw Wendy zullen onze speciale gasten zijn op de volgende DABIDA Dag (in Essen, net over de grens bij Roosendaal op 5 april 2009). Een unieke gelegenheid om Brian en Wendy persoonlijk te ontmoeten. Voor vrijwel iedereen die fantasiepoppen maakt zijn Brian’s illustraties een inspiratie. Hij is onder meer bekend van het Elfenboek en van The Dark Crystal (Het Donkere Kristal). Ik heb Brian en Wendy verschillende keren ontmoet op de legendarische Santa Fe Doll Art in Amerika. Brian lijkt op door hemzelf getekende figuren en ook Wendy met haar lange golvende rode haar ziet er uit als een van de elfjes die ze zelf maakt. Wendy Froud is van oorsprong Amerikaans maar woont al jaren lang met haar man Brian in Engeland. Toen we een paar jaar geleden op vakantie waren in Groot-BrittanniĆ« zag ik weer die typische Engelse landschappen en die rare knoestige bomen en begreep waar Brian’s inspiratie vandaan kwam. Je zou daar echt in elfjes en kabouters gaan geloven.
Boek met werk van DABIDA leden: http://marlaineverhelst.com/bookdabida.htm

polle

Author polle

More posts by polle

Leave a Reply